Це, безперечно, одне з найдешевших і веселих сенсорних занять, якими можна займатися з малюками.
І це починається в той момент, коли ви чистите мандарини. Якщо маленькі ручки дитини вже готові до цього, дозвольте малюку самостійно очистити мандаринки.
Потім залиште шкірки підсихати розкладаними на таці. Якщо погода хороша і світить сонце, то можна висушити їх за кілька днів на підвіконні або на вулиці. Якщо не має такої можливості, то в кімнатних умовах доведеться чекати приблизно кілька тижнів. Але взимку добрим місцем для швидкого підсихання є теплове опалення, я саме так і роблю: 2 дні й шкірки висохли.
Потім подрібніть суху цедру блендером чи подрібнювачем, з якими можуть працювати і малюки. Можна взяти скалку, ступку, маленький молоточок – будь-який спосіб буде цікавим малюку та кориснім для його моторики.
Викладіть змелене мандаринове борошно у ємність для гри. Тепер залишається тільки насолоджуватися тактильними відчуттями та ароматом, який швидко пошириться по всьому будинку.
Нехай малюк відчує це все: подивиться, помацає, понюхає.
Запевняю вас, що веселощі, навчання та аромат гарантовані.